Raze de Binecuvântare: Povestea Inspiratoare a lui Mihai Căldăraru, Omul Faptelor Bune, în Slujba Ajutorării Celor Nevoiași”.

Raze de Binecuvântare: Povestea Inspiratoare a lui Mihai Căldăraru, Omul Faptelor Bune, în Slujba Ajutorării Celor Nevoiași”.

Este evident că Mihai Căldăraru și echipa sa depun eforturi semnificative pentru a aduce bucurie și sprijin celor aflați în nevoie. Distribuirea de pachete cu dulciuri în cadrul Campaniei Umanitare „Dăruiește Un Pic de Soare Nu Totală Nepăsare” demonstrează atenția lor față de cei mai vulnerabili membri ai comunității. Este lăudabil faptul că nu doar oferă alimente, haine și alte produse de strictă necesitate, ci și acordă importanță aspectului uman, evidențiat de „zâmbetul de pe fața lor” ca o răsplată a muncii lor.

Este o poveste cu aspecte foarte emoționante și dificile. Viața lui Mihai Căldăraru pare să fi fost marcată de încercări și adversități încă de la începuturile sale. Faptul că a petrecut mai mult de jumătate din viață în orfelinate și a fost abandonat imediat după naștere indică o copilărie dificilă și lipsită de sprijinul familial.

Regăsirea familiei după vârsta majoratului este, de asemenea, un moment semnificativ, dar povestea indică că relația cu familia sa nu a fost una strânsă sau că Mihai a ales să-și trăiască viața independent. Este posibil să fi avut de depășit traume sau dificultăți în construirea legăturilor după o copilărie trăită în orfelinate.

Povestea lui Mihai Căldăraru ilustrează lupta și reziliența pe care unii oameni o pot manifesta în fața adversităților. Fiecare individ are o poveste unică, iar trecutul său poate influența modul în care alege să trăiască în prezent și să privească viitorul.

Mihai Căldăraru s-a născut la data de 25.05.1986 iar amintirile lui din copilărie sunt legate exclusiv de casa de copii, orfelinat, cum vreți să-i spuneți, în cazul de față școala specială nr 6 din Capitală. Mihai Căldăraru este un om credincios.

„Doamne ajută”, este formula lui de salut şi Dumnezeu un personaj permanent al discuțiilor pe care le poartă. Ortografiază surprinzător de bine, comparabil cu scrisul unor demnitari, aleși sau puși în funcție.

Tânărul care schimbă lumea prin BINE! Să învățăm să apreciem. Apoi, să ne uitam în jur și să observăm că poate avem mai multe decât ar putea alții să viseze.

Chinurile prin care a trecut la orfelinat, bătăile și abuzurile sexuale l-au încurajat pe tânărul Mihai să-și îndeplinească visul de a ajuta copiii care au trecut prin aceleași suferințe asemenea lui. La prima vedere, pare a fi povestea obișnuită a unui copil ce a crescut prin centre de plasament. Și așa și este, în fond. La vârsta de trei luni, Mihai a ajuns într-un orfelinat, unde, mai târziu, i se aplicau bătăi „sora cu moartea”.

Cu siguranță, acesta este un caz dintre alte sute de cazuri petrecute în Romania. Însă ceea ce impresionează cel mai mult este faptul că Mihai Căldăraru și-a depășit atât condiția de orfan, cât și condiția de sărac, ținând cu tot dinadinsul să reușească în viață. Este bolnav, iar crizele dese de epilepsie din lipsa medicamentelor pe care nu și le permite îl dau înapoi cu mulți pași atunci când dorește un loc de muncă.

Lipsit de dragostea materna și înconjurat de străini, Mihăița luptă zilnic cu propriul destin. Știe că, din pricina bolii de care suferă, angajatorii evită să-i ofere un loc de muncă. Mihai nu a stat niciodată din momentul în care a fost nevoit sa părăsească centrul de plasament, la vârsta de 18 ani. „Împlinesc vârsta de 36 ani” Din păcate, pot să vă spun mult prea bine ce înseamnă să crești prin orfelinate, pe stradă, sau sa ai un start dificil, după vârsta de 18 ani, când ieși din sistem. Dar cum știți și voi, fiecare creștem și ne propunem niște obiective, bine organizate, în viața sa. Asta am făcut și eu!

Vreau să vă spun că alături de oamenii pe care i-am cunoscut treptat în viața mea, i-am întâlnit și mi-au intrat la suflet și pe cei de la Asociația Europeană a Drepturilor Omului și Protecției Sociale au fost și sunt oamenii cu care mă sfătuiesc, le-am cerut sprijinul pentru lucrurile care mi-se păreau” complicate/ dificile”, sau pentru oamenii care i-am avut în echipa și ei au fost sprijiniți pregătiți, cum să-și facă treaba mai bine, prin echipa Direcției Generale de Asistență Socială AEDOPS ROMÂNIA.

Știți, ca fiecare pas pe care-l parcurg este să-i ajut pe alți copii, bătrâni și Persoane cu Dizabilități să aibă o viață mai frumoasă.

Acum, urmează să fie ziua mea de naștere și strâng dulciuri, alimente și produse igienico-sanitare, pentru copiii, bătrâni și persoane cu Dizabilități este bine primită!

Tânărul Mihai Căldăraru, cunoscut drept Omul Faptelor Bune, a organizat în perioada 28,29,30,31 iulie, tabără pentru 77 de copii proveniți din familii defavorizate cu rezultate deosebite de bune la învățătură, la sfârșitul taberei a oferit sprijin copiilor nevoiași 77 de ghiozdane echipate cu rechizite.  

1.Tinerețea și Experiența Personală:

Mihai Căldăraru s-a născut în București și a avut o copilărie dificilă, fiind ultimul dintr-o familie numeroasă.

A fost abandonat de părinți la naștere și a petrecut mai mult de jumătate din viața sa în orfelinate.

A regăsit familia după vârsta majoratului, dar a ales să-și trăiască viața independent.

2.Implicarea în Acțiuni Umanitare:

Mihai Căldăraru, împreună cu echipa sa formată din doamna Riccio Daniela, Amal Florentina, Ramona Chiriță președintele Asociației Cataleya Yris, Raicu Mihaela Voluntari Niculae Gabriel Sorin, Muti George Laurențiu, Iacob Cătălina Georgiana, Muti Andrei tânăr cu dizabilități, Marin Bogdan Marius, Simion Ștefan Liviu și Nicula Mihai Laurențiu, a participat la distribuirea a 30 de pachete cu dulciuri în cadrul Campaniei Umanitare „Dăruiește Un Pic de Soare Nu Totală Nepăsare.”

Această campanie pare să se concentreze nu doar pe acordarea de ajutor material, ci și pe aducerea bucuriei și a zâmbetului în viețile celor defavorizați.

3.Principiile și Misiunea lui Mihai Căldăraru:

Mihai Căldăraru nu solicită bani, ci sprijin sub formă de alimente, haine, dulciuri și produse de strictă necesitate, inclusiv cele igienico-sanitare.

Subliniază că răsplata pentru munca lor este „zâmbetul de pe fața lor,” evidențiind importanța impactului emoțional al actelor de bunătate.

4.Rolul în Direcția Generală de Asistență Socială (DGAS – AEDOPS BUCUREȘTI):

Mihai Căldăraru ocupă poziția de Director la DGAS AEDOPS BUCUREȘTI, indicând o angajare la nivel instituțional în domeniul asistenței sociale.

Acest lucru sugerează că activitatea sa beneficiază și de sprijinul instituțional, ceea ce poate contribui la o abordare mai eficientă și coordonată în furnizarea de ajutor. A realizat la nivel național tabere pentru 77 de copii proveniți din familii defavorizate cu rezultate deosebite de bune la învățătură, a oferit sprijin semenilor un ghiozdan echipat cu rechizite, a dăruit calea spre Credință unde a dus un număr de 77 de persoane vârstnice din medii vulnerabile.

5 Inițiative în Timpul anului!

 Mihai Căldăraru și echipa sa oferă asistență specială bătrânilor, copiilor și persoanelor cu dizabilități prin intermediul unui număr de telefon dedicat 0739.377.777 sau 0799377777.

Site-ul mihaicaldararu.ro