Zonele care nu dispun de o rețea centralizată de apă potabilă se bazează deseori pe soluții alternative, pentru ca locuințele să fie alimentate corespunzător cu apă. Printre aceste soluții poți lua în considerare și pompa submersibila, care are rolul de a extrage apa de la mari adâncimi din puțuri sau fântâni. Un astfel de echipament se folosește deopotrivă în mediile industriale, dar și în cele casnice.
Pe lângă extragerea apei pentru uzul casnic sau comercial, pompa submersibila este utilă și când vine vorba de irigații, drenaj, făcând față excelent și în mediile cu apă murdară.
Pentru că motorul sistemului este închis ermetic, nu există sub nicio formă riscul ca lichidele să pătrundă în interiorul său și să-l defecteze. Cu toate acestea, în cele ce urmează vei descoperi câteva procedee de care trebuie să ții cont pentru o întreținere corespunzătoare.
Cum funcționează pompa submersibila și de câte tipuri este?
Prin intermediul motorului electric care este conectat la un rotor, se creează o presiune care pompează apa către destinația dorită. Există câțiva pași importanți de funcționare care vizează pompa submersibila, cum ar fi:
- scufundarea pompei în apă;
- pornirea motorului care rotește rotorul sau elicea;
- aerisirea apei în pompă, datorită presiunii care se creează;
- împingerea apei și transportarea acesteia prin furtunuri la destinația dorită.
În prezent, există mai multe tipuri de pompe submersibile, cu întrebuințări diverse, pe care le poți folosi în funcție de propriile necesități. Pompele de apă curată sunt utilizate pentru transportarea apei din puțuri sau fântâni, cu scopul alimentării locuințelor cu apă potabilă. Pompele de apă murdară sunt special concepute pentru pomparea lichidului în care se află diverse particule dure, solide.
Pe lângă cele două, există și pompe de drenaj, care au ca scop evacuarea apei acumulate în subsoluri sau în zone inundate. Acestea îndepărtează excelent apa rezultată din precipitații sau infiltrații. În final, există și pompe special concepute pentru fose septice, care pompează eficient apa uzată și deșeurile solide din sistemele de canalizare.
Defecțiuni apărute la pompa submersibila: cum le poți remedia?
Cu toate că echipamentul este conceput pentru a face față excelent tuturor provocărilor și timpului îndelungat petrecut în mediul lichid, tot există riscul ca anumite componente să se defecteze și să nu mai funcționeze corespunzător. Iată câteva situații pe care le poți experimenta:
- Oprirea bruscă a pompei – există o mulțime de probleme care pot cauza oprirea bruscă a pompei, cum ar fi defectarea releului de pornire sau activarea protecției termice pentru motor. Pentru a te asigura că totul este în regulă, verifică, pentru început, protecția termică. Dacă s-a atins o temperatură mult prea ridicată, sistemul se oprește automat, pentru a nu se defecta;
- Debit mult prea scăzut al apei – în cazul în care apa nu este tocmai curată, există riscul ca sitele să fie supraîncărcate, ceea ce duce la un debit scăzut. Pentru a-și recăpăta fluxul normal, curăță sitele după ce ai oprit alimentarea cu energie. Dacă nu aceasta este cauza, verifică și furtunul de aspirație, pentru că se poate înfunda cu trecerea timpului. În cazul în care nici acesta nu este de vină, verifică presostatul, componenta care funcționează ca un buton de oprire/pornire pentru pompă;
- Zgomote neobișnuite sau vibrații puternice – pe lângă disconfortul pe care îl creează, astfel de semnale pot indica faptul că sistemul de pompare se confruntă cu probleme de funcționare. Dacă sesizezi astfel de situații, verifică atent cantitatea de apă din puț. În cazul în care nivelul este prea redus, pompa funcționează „în gol” și se poate defecta. După ce ai analizat situația, verifică dacă o poți scufunda mai adânc, pentru că altfel riști să se strice.
Pompa submersibila de la Fixero.com.ro, soluția adecvată pentru alimentarea locuinței cu apă potabilă!
Dacă ești în căutarea unui loc de încredere de unde să poți achiziționa o pompa submersibila, pentru alimentarea locuinței cu apă potabilă, la Fixero.com.ro găsești exact ce ai nevoie la prețuri accesibile.
Calitatea produselor și capacitatea pompelor de a face față unor adâncimi mari îți oferă siguranța că vei beneficia de un echipament durabil, potrivit pentru extragerea apei din puțuri și fântâni adânci.
Profită de oferta accesibilă și generoasă de la Fixero.com.ro și creează-ți toate condițiile necesare, fără să depinzi de o rețea centralizată de apă potabilă.