Max Azarov, părinte și CEO Novakid:„Învățarea unei limbi străine este gimnastică pentru minte și îi ajută pe copii și cu alte abilități cognitive”

Max Azarov, părinte și CEO Novakid:„Învățarea unei limbi străine este gimnastică pentru minte și îi ajută pe copii și cu alte abilități cognitive”

Vorbirea fluentă a limbii engleze oferă acces copiilor la mai multe oportunități în economia globală. Ca atare, părinții din întreaga lume apelează la cursuri online pentru a-i sprijini pe micuți în asimilarea cunoștințelor lingvistice.
În calitate de părinte implicat, care vrea să creeze juniorilor toate condițiile pentru învățarea limbii engleze și dobândirea competențelor de comunicare, Max Azarov – CEO și Co-fondator Novakid, aduce în atenție câteva dintre cele mai mari provocări întâmpinate. Care sunt acestea? Accesul la un sistem educațional performant și oferirea unor servicii care să se potrivească perfect nu doar procesului de învățare, ci care să asigure o calitate a predării pe măsura așteptărilor.

„În copilărie, învățarea limbii engleze era plictisitoare și ineficientă. Ani mai târziu, găsirea unui meditator bun pentru fiul meu cel mare s-a dovedit a fi o sarcină la fel de dificilă. Elevilor din mediul offline le predau alți elevi, iar serviciile online erau destinate adulților. Am observat totuși că existau soluții de învățare digitală dedicate copiilor, aflate în stadiul de pionierat pe piața din China.

M-am gândit: «De ce în China, dar nu altundeva?». Așadar, cu profesorul de engleză al fiului meu și cunoștințele în IT ale lui Dmitry Malin, am decis să punem bazele Novakid, școala de engleză online pentru copii. Ne-am dorit ca părinții care își îndrumă micuții să învețe limba engleză să nu se confrunte cu aceleași dificultăți întâmpinate de noi”, punctează Max Azarov, părinte și CEO Novakid.

De ce și părinții se perfecționează, alături de juniorii lor

Chiar dacă părinții sunt implicați în procesul copiilor de asimilare a limbii engleze, uneori ezită să accepte provocarea. Printre motive se numără îngrijorarea că propriile lor abilități nu sunt la un nivel prea înalt, că accentul lor nu este „curat” sau că vocabularul le este limitat, simțindu-se incomod să vorbească în public.

Pe lângă liniștea sufletească oferită de faptul că juniorii studiază într-un mediu interactiv și distractiv, Novakid aduce adulților și alte beneficii. Încrederea părinților în propriile competențe lingvistice crește odată ce s-au alăturat acestei călătorii. De asemenea, engleza lor se îmbunătățește pe măsură ce intră în contact cu noi elemente de vocabular și nu se mai feresc să vorbească atunci când sunt priviți de alte persoane, în timpul discuțiilor în limba engleză cu micuții lor. Acest lucru este foarte important pentru copii, care găsesc în familie nu doar suport, ci și parteneri pentru conversare și perfecționare.

„După ce am analizat diverse metode, eu și soția mea am ales să folosim acasă modelul «One Parent, One Language» (OPOL). Soția mea le vorbește copiilor în limba maternă, iar eu le vorbesc doar în engleză. Tehnica se extinde dincolo de cursurile lor de engleză și creează un mediu mai captivant, în care engleza devine o parte a activităților familiei. Aceasta include citirea de cărți în engleză, vizionarea de desene animate în engleză și practicarea limbii de la vârsta de trei ani. A insista ca cel mic să răspundă la întrebări în limba engleză și a te preface că nu înțelegi altfel este o bună ocazie pentru părinți să predea și să exerseze în același timp”, completează Max Azarov.

O limbă străină sprijină accesul la oportunități globale

În timp ce învață engleza online, așa cum se întâmplă pe platforma Novakid, elevii beneficiază de lecții amuzante, care îi ajută să interiorizeze facil limba și le sprijină accesul la oportunități globale. Există însă și efecte pozitive suplimentare, în special când vine vorba despre dezvoltarea creierului și a încrederii.

Învățarea unei limbi secundare reprezintă o gimnastică pentru minte, ameliorând abilitățile cognitive și notele obținute la școală. Experții au observat, de asemenea, că studenții bilingvi sunt capabili să proceseze informațiile în manieră mai critică, fiind mai buni la filtrarea distragerilor. Acest lucru este direct legat de circumstanțele în care au crescut: au fost obișnuiți să primească și să proceseze date din două surse, reușind să se ocupe de cantități mari de informații.

Și încrederea în forțele proprii se îmbunătățește, deoarece copiii se pot distanța de sentimentele negative și pot gândi mai clar (conform „Bilingual: Life and Reality, Harvard University Press”). Această conștientizare de sine îi ajută să fie deschiși la relațiile cu diferiți oameni, consolindând semnificativ capacitățile de comunicare.

Așa alegi platforma educațională ideală

Pentru a te asigura că platforma educațională aleasă este cea mai bună opțiune, există cinci aspecte importante asupra cărora trebuie să te concentrezi:

  1. Școala ar trebui să poată oferi lecții de engleză la domiciliu, dispunând de un program flexibil.
  2. Ca părinte, ar trebui să poți alege ce dialect ar fi mai bun pentru copil, având în vedere diferențele dintre engleza americană și cea britanică.
  3. Cursurile ar trebui să amplifice cunoștințele copilului și nu să încerce să le înlocuiască. Profesorii trebuie să ofere cursuri într-un mod interesant și să poată colabora cu părinții în etapele de învățare a limbii engleze.
  4. Totodată, platforma ar trebui să poată oferi lecții individuale și de grup.
  5. În final, tehnologia utilizată trebuie să fie stabilă, iar sesiunile de predare trebuie să fie accesibile.

Școala online Novakid a fost creată de părinți, pentru părinți și copii. Aceasta ține cont de provocările ce pot fi întâlnite în procesul educațional și oferă soluții eficiente pentru depășirea lor.

„În afară de experiența online de studiu cu profesori specializați, noi, ca părinți, am vrut să creăm un program care să nu fie plictisitor. Am înțeles din propria experiență că un copil învață mai bine o limbă străină în cadrul unor lecții distractive și antrenante, cu jocuri și animații capabile să aducă limbajul la viață. Ne-am dorit ca elevii să fie entuziasmați și să se bucure de auto-învățare”, subliniază Max Azarov.

Porniți chiar astăzi în această călătorie lingvistică! Înscrie-ți gratuit juniorul la prima lecție de engleză pentru copii și ajută-l să pătrundă într-o lume a oportunităților!